Улични лампи

Категории Категории

Филтри Филтри

Улично осветление - същност

     Уличните лампи са източник на светлина. Най-често се монтира на колона или стълб, обикновено по дължината на уличното платно или окачено на въже над него. Уличните лампи се използва от стотици години. Уличните лампи спомага за сигурността и безопасността на всички участници в движението и най-вече в зоната на кръстовищата. Използването на улични лампи повишава сигурността. Това става като прави видими основни участъци от пътя и пътното платно, както и състоянието на самия път. Уличните лампи правят видими предметите и обектите, както за  шофьорите така и за пешеходците. Те се използват предимно в населени места, по основни пътни артерии, кръстовища и места с повишен нощен трафик. 

>Виж повече

       Поставянето на улични лампи на кръстовища допринася за намаляване на нощните катастрофи и пътните инциденти, чрез значително повишиване на видимостта в тези пътни участъци. Препоръчва се да се поставя на всяко кръстовище, така се подсигурява видимостта и шофьорите изострят вниманието си.

      Поставянето на улични лампи в зоните на пешеходните пътеки повишава видимостта и прави пешеходците по-ясно забележими, с което се намаляват пътните инциденти с над петдесет на сто.

 

Улично осветлени подобрява видимостта
Уличните лмапи подобрява видимостта и безопасността на пътните участъци

 

Предимства при използване на улични лампи:

 • Намалява катастрофите, като подобрява видимостта;
 • Намалява пострадалите пешеходци с над 50%;
 • Улеснява ориентацията;
 • То кара хората да се чувстват по сигурни и намалява престъпността;
 • То спомага за намаляване отблясъците от автомобилните фарове.

Улични лампи – LED

       Electroled.bg предлага улични лампи с LED диоди. Тази технология е най-ефективният и модерен начин за изграждане на улично осветление. Уличните лампи с LED диоди се нарича интегрирано осветление защото източника на светлина(LED диода/диодите) е интегриран в корпуса на уличната лампа и се предлагат като комплект. Уличните лампи с LED диоди е разнообразно по отношение на дизайн и мощност. Някои лампи използват няколко много мощни LED чипа, а други голям брой малки чипове. Има лампи за улично осветление с лупа за фокусиране на светлината. Решението за броя на лед чиповете, дизайна на охладителя и желания интензитет на осветеност са от съществено значение при създаването на LED уличната лампа.

       Охладителят се използва за охлаждането на чиповете в LED уличните лампи. Той наподобява охладителните радиатори използвани в електрониката, например като при компютрите. Големината и ефективността на охладителя оказват пряко въздействие върху дълготрайността на тези продукти.

      Повечето LED улични лампи имат лещи поставени върху LED чиповете.  Целта е да се събира/разсейва светлината, по този начин то много по-ефективно в сравнение с традиционното улично осветление, при което рефлекторът е зад източника на светлина и голяма част от нея се изгубва.

 

Улично осветление лед срещу старо
Уличните лампи с LED диоди са много по-ярки

 

Улични лампи LED - предимства:

 • Led уличните лампи изразходва много по-малко електроенергия в сравнение с традиционното улично осветление.
 • Те са с живот обикновено между 10 и 15 години, което е около 4 пъти повече от натриевите улични лампи – HPS. Като цяло, LED уличните лампите са много по-надеждни и дефектират по-рядко в сравнени с останалите технологии в тази индустрия. Най-слабото звено в този тип продукти е електрониката управляваща диодите, която обикновено е с живот около 50000 часа. LED уличните лампи са се доказали в практиката с тяхната дълготрайност намаляват значително разходите за обслужване и поддръжка.
 • LED уличните лампи е с по-висок индекс на цветопредаване, което улеснява разпознаваемостта на различни обекти от шофьорите.
 • LED уличните лампи осветяват моментално за разлика от традиционните лампи, което повишава ефективността и безопасността при моментни неизправности в електропреносната система.
 • LED уличните лампи не съдържа живак и не освобождава отровни газове при повреда.
 • LED уличните лампи привлича много по-малко насекоми в сравнение с традиционните улични лампи.
 • Традиционните лампи използват рефлектор за да отразят светлината но дори и най-ефективните рефлектори поглъщат част от нея. Също така някои фосфорни и флуоресцентни лампи поглъщат част от излъчената светлина отразена от рефлектора. Стъкленото покритие на обикновените лампи наричано рефрактор не насочва светлината единствено и само в желаната посока - към пътното платно, но доста често и настрани. При LED уличните лампи тези проблеми са решени, с което излъчената светлина почти напълно достига до желаните участъци без излишни загуби.
 • То е еднакво ефективно и при високи и ниски температури, което не може да се каже за традиционните осветители.

       

Улично осветление със соларни панели
Улични лампи със соларни панели, автономия и ефективност

Улични лампи с мисъл за природата

     В отговор на въздействието върху климата и върху околната среда, намаляването на емисиите на парникови газове (ПГ) се превърна в обща глобална цел. В световен мащаб има над 300 милиона улични лампи, които в момента се подменят с LED улични лампи. LED уличните лампи ще спомогнат да се намалят два основни разхода за улично осветление – поддръжка и разход за електроенергия. То има сериозно отражение и върху околната среда и парниковите газове, ето защо повишаването на неговата ефективност е обект на съществено внимание от различните политики и мерки за постигане на целите за намаляване на парниковите газове. LED уличните лампи  вече е по ефтино от традиционните осветителни тела, и имат редица предимства изброени в предходните точки това ги прави правилният избор по-пътя към устойчивото развитие и намаляването на парниковите газове. Резултати от различни проучвания показват, че при въвеждане на LED улични лампи се спестява до 64% от енергията необходима за улично осветление. Въвеждането на различни централизирани системи за автоматично управление на уличните лампи спомага за допълнително подобряване тхната ефективност. Такива автоматизирани системи използвани съвместно с различни датчици за движение, осветеност и различни смарт функционалности се прилагат от водещите икономики и показват отлични резултати. Спестените средства от електроенергия и от квотите за парниковите газове могат да бъдат използвани за подобряване на цялостната инфраструктура на страни като България, с което би се постигнало подобряване на качеството на живот на широк кръг от обществото ни в най-застрашени райони.

LED улични лампи от Electroled

        Ние от Electroled предлагаме огромно разнообразиe от LED улични лампи. Можете да разчитате на нашето съдействие при избор на подходящото улично осветление за вашите проекти, улици, паркове, вело-алеи, паркинги и други. В нашия онлайн магазин можете бързо и лесно да се ориентирате и да си поръчате улични лампи за всеки проект и нужда, с безплатна доставка за поръчка над 100лв.

Улично осветление - същност

Улично осветление – LED

Улично осветление LED - предимства

Улично осветление с мисъл за природата

Улично осветление от Electroled

 

1 2 3