Пендели

Категории Категории

Филтри Филтри

Пендели – същност.

       Пенделите са осветителни тела, които се състoят от розетка за тавана, окачващ кабел и фасунга с или без абажур. Предлагаме много вариации, от които може да избирате - единични или с многобройни крушки, големи или малки, многоцветни или едноцветни, обикновено с неутрални тонове. Появата на модерният дизайн позволи разбирането за пенделите да се разшири по отношение вариациите в стила. Докато четете нашата публикация можете да разгледате нашето голямо разнообразие от различни видове и модели пендели, и елементи за тях.   

>Виж повече

Видове пендели.

Отдолу сме представили основните видове пендели разделени в следните основни групи:

 

Стъклени


       Класически и най-популярни за дизайн на дома. Класическите стъклени пендели съдържат стъклен абажур в различни форми, които могат да са с прозрачно или матово стъкло, с извивки и/или с прорези. Класическите стъклени пендели са правени на ръка, но в днешно време се произвеждат на преси от машини по калъп.

 

С повече от една крушка


       Този тип се представя в две основни форми. Първият вид има няколко твърди рамене за източници на светлина, излизащи от едно общо ядро. Вторият вид е съставен от няколко кабела излизащи от централната розетка. Този тип пендели може да имат или да нямат абажур и обикновено идват с три, пет или девет източника на светлина.

 

Цилиндрични пендели


       Те са направени с абажур в цилиндрична форма. Този вид може да бъдат използвани като централен елемент на дизайна в помещението или като алтернатива на стъклените пендели. Те предоставят мека и равномерна светлина.

 

Пендели тип глобус.

       

         Този тип пендели са с класически абажур под формата на глобус, висящ на кабел или рамо. Те са подходящи за равномерно осветление на стаята или за моделиране на класически дизайн.

 

Пендели на въже


       Те са направени от розетка за тавана и кабел завършващ с фасунга без абажур. Те са добър избор като допълнително осветление съчетани с дизайнерска крушка тип фалимент или такива с ретро дизайн, Едисон крушки и т.н.

 

Линейни пендели


       Опростени и класически този тип се състоят от едно дълго осветително тяло, обикновено пура, закачено на въженца успоредно на пода. Линейните пендели са популярен избор за осветлението на кухненски острови и плотове, кухни в ресторанти или окачени над барове. 

 

Пендели с шапка

 

       Този тип включват розетка за тавана, кабел на който се окачва фасунгата и абажур, който обикновено е затворен в горната си част. Те се предлагат в голям брой вариации, от медни и месингови до порцеланови или от ракита, изцяло дървени или комбинация от всички изброени.

 

Пендели тип фенер.

 

       Това са така наречения винтидж стил, което буквално означава стил от доброто старо време, преди 1990г. Това обикновено са пендели почерпили вдъхновение от старите улични фенери в квадратна форма и метална рамка заграждаща крушката.    

 

Пендели-видове
Пендели по видове

 

Пендели - как да изберете подходящите за вашия дом.

       Съществуват огромен брой варианти и начини по които да изберете подходящите за вашия дом пендели. Добра отправна точка е да започнете изборът им, като ги съобразите с дизайна на помещението. След това да изберете формата и размера, но съобразени отново със стила и дизайна, към които се стремите.  

 

Пендели за интериорен дизайн
Пендели за интериорен дизайн

 

Пендели – избор на материали.

 

       Добра отправна точка при изборa на пендели за вашия дом е материалa, от който е изработен той. Ако имате предпочитания в тази насока можете да започнете търсенето на именно от тук. За да представите осветителното тяло в пълният му блясък можете да изберете пендели от текстил, месинг, бетон или метал, всички те привличат вниманието. Ако пък предпочитате елегантното излъчване, можете да изберете пендели от материали като стъкло, ратан, дърво, кожа и корк. Изборът на материал, от който са изработени пенделите е от съществено значение за цялостния изглед.


За какво се използват пенделите?

 

       Говорим за дизайна и визията на пенделите, но те трябва да служат и за друга основна функция, а именно да осветяват. За да изберем правилните пендели за тази функция ние трябва да се запитаме следните въпроси: дали с тях ще са за осветяване на конкретно място с определена функционалност; дали ще се използват за основно осветление, или ще се използват за да акцентират върху определен обект, или място в помещението. Предназначението на пенделите предопределя и избора на крушка за тях, като много често избора на подходяща крушка за тях е толкова важен, колкото избора на самите пендели.

 

Пендели – къде и как?

 

       Пенделите могат да бъдат монтирани във всяка стая, стига височината на тавана в съответното помещение да позволява това. Пенделите могат да бъдат закачени върху кухненския остров, върху нощните шкафчета, в дневната или дори в банята. Възможностите са неогранични. Винаги се съобразявайте с размерите на стаята си, когато обмисляте покупката на нови пендели.  

 

Как да окачим пенделите?

 

       След като сте избрали правилните пендели за вашата стая, следващото важно нещо е на каква височина да ги окачите. Тъй като има различни по размери и височини стаи, размерите които по-долу ви препоръчваме са ориентировъчни.

       Дори да планирате да замените пенделите след няколко години, избора на правилното място за техния монтаж е от съществено значение.

Над пода

       При помещения с височина от 2.40 метра обикновено пенделите се монтират между 30 и 50 см от тавана, като по-малките помещения се нуждаят от единични пендели, а по-големите се нуждаят от серия от два или повече. 

Над масата

       Пенделите са много добър избор за осветление поставено над кухненската маса. Обикновено те се поставят на около 70-80 см над масата и на около 20-30 см от краищата й.

 

Пендели над маса
Пендели са подходящ избор за осветление над масaта ви.
 

 

Над леглото или нощните шкафчета

       В спалнята пенделите се поставят поне на 2.1 метра над пода или на 35 до 50 см над нощните шкафчета. По този начин изпълявате правилен монтаж на осветлението в спалнята. 

Над кухненския остров

     Винаги когато монтирате пендели над кухненският остров трябва да се съобразите на каква височина да поставите пенделите над самия остров, твърде ниско - няма да е добре осветен, твърде високо - няма да е пропорционално. Специалистите препоръчват да монтирате пенделите на около 70-80 см над кухненския остров, в зависимост от техния вид и размери.

Пендели от Electroled

         Ние от Electroled предлагаме огромно разнообразиe от пендели подходящи за всяко ваше помещение. Можете да разчитате на нашето съдействие при избор на подходящите за вашите нужди пендели. В нашия онлайн магазин можете бързо и лесно да се ориентирате и да си поръчате пендели за всеки проект и нужда, с безплатна доставка за поръчка над 100 лева.

Пендели – същност.

Видове пендели.

Пендели - как да изберете подходящите пендели за вашия дом.

Пендели от Electroled

-16%
8,95 лв. 10,66 лв.  
Бърза поръчка
-16%
8,95 лв. 10,66 лв.  
Бърза поръчка
1 2 3 4 5 6 7 8