Аплици за стена

Категории Категории

Филтри Филтри

Аплик за стена

Аплик за стена е осветително тяло, което се поставя на стена. Апликът за стена се поставя обикновено насочен нагоре или напред и по-рядко надолу. Аплик за стена е много популярно осветително тяло с дълга история, като в исторически план първите аплици са използвали свещи, мазнини или етерични масла, които при горене са отделяли светлина. Аплик за стена доста често се нарича стенна лампа особено ако целият източник на светлината е покрит със стъкло. Аплик за стена често се среща и като основно осветление в коридори и на стълбища, като може да прилича на свещник или прожектор с насочена надолу светлина или друг вид аплик за стена с модерен дизайн.

>Виж повече

Аплик за стена – употреба и история

Аплик за стена може да бъде поставен както вътре в сграда, така и да се използва отвън за нейното осветяване. Между 17 и 18 век аплиците за стена са били основно със свещи изработени от порцелан със сребро, бронз а някой дори са били позлатени като творение на изкуството. Светлината от свещите обикновено била насочвана от рефлекторна плоча зад самата свещ. Благодарение на скоби свещите били поставяни на безопасно разстояние от стената. 

Модерният аплик за стена, използващ електричество за да свети, често бива поставян в коридори, където осигурява както осветление така и придава интересен облик и светлосенки по време на преминаването през това помещение. Обикновено в дълги коридори, като тези в хотелите, аплик за стена се поставя на ¾ от височината на помещението от пода, като се поставят и на същото разстояние един от друг, често се редуват от всяка страна на коридора. 

Аплик за стена често се монтира по двойки или по няколко един след друг, като по този начин придават симетрия в дизайна. Той може да се използват за акцент около врати или като насочваща светлина в коридора. Аплик за стена с рамо често се използва до легла като нощни лампи или до бюро като работна лампа и лампа за четене.

Аплик за стена – видове

Аплик за стена насочващ светлината нагоре – този вид аплик за стена насочва светлината нагоре, което прави стаята да изглежда по-голяма и по отворена. Поради тези си специфика той често бива поставян в дневни, антрета, коридори и трапезарии.

Аплик за стена насочващ светлината надолу – този вид аплик за стена е проектиран да насочва светлината надолу и за разлика от предходният аплик за стена, той е предвиден да направи голямата стая да изглежда топла и уютна. Ако имате голяма дневна, която изглежда празна може да се възползвате този вид аплик за стена.

Аплик за стена насочващ светлината и нагоре и надолу – този вид аплик за стена насочва светлината в двете посоки едновременно, с което прави помещението по-балансирано. Този вид аплик за стена е перфектен избор за всяка тъмна стая, в която искате по-силна светлина или да придадете дълбочина на дългия и тъмен коридор. 

Аплик за стена – полулуна

Когато става въпрос за аплик за стена може би всеки от нас си представя първо този вид аплик за стена защото той е най-често срещан. Този вид аплик за стена обикновено е с малки размери и се монтира плътно до стена, предлага се както за вътрешна употреба така и за външна, има голямо разнообразие от дизайни, стилове и материали. Този вид аплик за стена осветява изцяло стената на която е поставен и създава усещането за стена покрита изцяло със светлина. Този вид аплик за стена се използва за да придаде уникалност на дизайна но не е добър избор за основно осветление. Количеството светлина варира от модел до модел, но ако искате да осветите голямо пространство това може би не е най-подходящият модел за вас.

 

Аплик за стена с розов цвят
Аплик за стена полулуна е един от най-популярните видове аплик за стена.

 

Аплик за стена с формата на лампион

Този вид аплик за стена е комбинация от стенна лампа и лампион защото е дълъг, висок и тънък. Този вид аплик за стена обикновено се използва за вътрешно осветление, като идва в голямо разнообразие от стилове и материали. Основното за този вид аплик за стена е че, обикновено той е покрит с много детайли и орнаменти и е добър избор ако искате да поставите нещо уникално във вашето помещение. Предимството на този вид аплик за стена пред лампиона е, че може да поставите тази лампа без да използвате никаква площ от пода. Този вид аплик за стена има голямо разнообразие от приложения но е най-подходящ да бъде поставен в дневната до големият диван или пък във банята близко до ваната. Този вид аплик за стена може да придаде невероятен акцент в дизайна на всяко помещение, което го превръща и в едни от най-популярните.

 

Аплик за стена тип лампион
Аплик за стена лампион за вашето специално място.

 

Аплик за стена тип фенер

Създаден да внесе нотка традиционна атмосфера този аплик за стена тип фенер е най-популярният избор за външна употреба. Този тип аплик за стена се предлага в голямо разнообразие от видове и дизайни. Този аплик за стена често се поставя отвън на къщата и най-вече в близост до входа за да може обитателите да влизат и излизат безопасно. Те са лесни за монтиране и държат крадците настрани. Този тип аплик за стена предоставя доста светлина и спомага на посетителите да придобият първоначална представа за вашия дом.

 

Аплик за стена тип фенер
Аплик за стена тип фенер за вашата фасада.

 

Аплик за стена тип свещник

Този тип аплик за стена ни връща десетилетия назад напомняйки класически стил на свещник. Този аплик за стена се иползва предимно за интериорни пространства и се предлага в голяма гама от разновидности и материали. Този тип аплик за стена се иползват за пресъздаване на класически атмосфера и комфорт и не са популярен избор за клиенти, които търсят силно осветление.

 

Аплик за стена тип свещник
Аплик за стена тип свещник изтънченост с финес.

 

Аплик за стена с подвижно рамо

Аплик за стена с подвижно рамо позволява източникът на светлината да бъде преместван точно там където е необходим и да бъде насочван в обхвата на рамото. Поради повишената си мобилност този тип аплици за стена често се използват като работни лампи в кабинети, библиотеки и читални, както и в близост до леглото. Този тип аплик за стена са предназначени основно за интериорни помещения, като някой се движат наляво и надясно, а други нагоре и надолу. Те са подходящ избор за ограничени пространства тъй като се монтират лесно и не заемат място, там където се нуждаете от работна светлина покриваща различни посоки.

 

Аплик за стена с рамо
Аплик за стена с рамо за вашето бюро или спалня.

 

Аплик за стена за картини

Този тип аплик за стена е добре познат с издълженият си силует. Както името му предполага той е предназначен да осветява картини. Обикновено този аплик за стена се поставя точно над произведението на изкуството и се насочва надолу за да го освети. Този аплик за стена е предназначен основно за вътрешна употреба като идва в различни цветове, материали и форми. Развитието на лед технологията спомогна този тип аплик за стена да става все по-тънък и елегантен, с което основното внимание се насочва към осветената творба. Ако търсите силен аплик за стена за основно осветление това не е подходящ избор за вас. Ако имате произведение на изкуството, картина или ваши снимки този аплик за стена е най-добрият избор за вас.

 

Аплик за стена за картини
Аплик за стена за картина, осветява всяко произведение.

 

Aплик за стена от Electroled

Ние от Electroled предлагаме разнообразиe от аплици за стена с разнообразен дизайн и стил, подходящи както за интериорни така и за екстериорни пространства. Можете да разчитате на нашето съдействие при избор на подходящия за вашите нужди аплик за стена. В нашия онлайн магазин можете бързо и лесно да се ориентирате и да си поръчате аплик за стена, с безплатна доставка за поръчка над 100 лева.

Аплик за стена

Аплик за стена – употреба и история

Аплик за стена – видове

Aплик за стена от Electroled

26,57 лв.  
Бърза поръчка
27,43 лв.  
Бърза поръчка
27,43 лв.  
Бърза поръчка
28,57 лв.  
Бърза поръчка
1 2 3 4 5 6 7 8