LED Мини панели

Категории Категории

Филтри Филтри

Лед панели - същност и употреба

       Лед панелите са осветителни тела излъчващи силна изкуствена светлина от лед лента или лед плочка (платка с лед чипове), поставени обикновено зад пластмасов матов материал – дифузер с висока светлопропускливост. Дифузерът на лед панела позволява равномерно разпределение на светлината, като прикрива източника на светлина и броя на диодите. Лед панелите са подходящи както за директен външен монтаж, така и за вграждане в окачени тавани или гипс картон. Вграждането на лед панелите позволява осветяването на почти всякакъв вид помещения без присъствието на осветителните тела да се натрапва и да пречи на погледа и на зрението. Лед панелите са особено подходящи за осветление на:

 >Виж повече
  • Училища;
  • Магазини и молове;
  • Офиси и офис сгради;
  • Производствени и промишлени помещения;
  • Хотели и фоайета;
  • Болници и болнични заведения;
  • Домове.

       Когато ни е необходим заместител на стандартни луминесцентни тела, лед панелите са доказали своята надеждност и ефективност, като се отличават с голямо разнообразие от размери, лесен монтаж и с до 50% по-ниската консумация на електроенергия. Лед панелите разпределят равномерно светлинния поток, като напълно елиминират наличието на тъмни петна и остри сенки. Лед панелите достигат пълна мощност за под 1 секунда и не издават никакъв шум при работа, което е от съществено значение за създаване на комфортна и спокойна обстановка. 

 

Лед панeли 1
Лед панели и обикновено тяло с пури

 

Лед панели – видове

       Лед панелите се делят на два основни вида - лед панели за директен външен монтаж и лед панели за вграждане. Лед панелите за директен монтаж имат рамка, която позволява тяхното закрепване върху тавана като същевременно закрива напълно драйверът, който конвертира напрежението. Този тип панели наподобяват плафон, но са с по-малък ъгъл на светене - обикновено 120 градуса. Лед панелите за вграждане се изолзват за тавани, където вече има изрязани отвори или е възможно изрязването на такива.

       Лед панелите са налични в мощности от 3 до 72 вата, като основно се делят на мини лед панели и лед пана - големи лед панели. Лед паната са лед панели с голяма площ обикновено с размери 60/60см; 30/120см, а понякога дори и 60/120см и мощност от 25 вата и повече. Големите лед панели са особено подходящи за замяна на старите тела с луминесцентни пури, като размерите им позволяват пълна съвместимост с вече съществуващите отвори. Големите лед панели се поставят върху шини и профили монтирано специално за целта или посредством допълнителен комплект щипки, който им позволява да бъдат фиксирани за отвор в гипс картон или други листови облицовки. Всички останали лед панели с размери под вече изброените и мощност от 3 до 30 вата в практиката се наричат мини лед панели. Мини лед панелите се използват, когато е необходимо да се заменят осветителни тела от тип луни – т.нар. лунички, които са с по-малки отвори от големите панели, или когато желаем да разпределим светлинните източници по-равномерно. Мини лед панелите са обикновено с квадратна или кръгла форма и разполагат с щипки, които им позволяват бързо и лесно фиксиране в отвори с дебелина на материала до около 2.5 см, като гипс картон и различни видове облицовъчни или мебелни плоскости. 

       Всички предлагани от Electroled.bg лед панели работят със стандартно напрежение от 220 волта благодарение на включеният в комплекта драйвер, който конвертира променливият ток до изискуемото DC напрежение съобразено с вида на диодите. При различните видове лед панели драйверът е или вграден в корпуса на самия лед панел, или е отделен от него, което позволява неговата лесна подмяна.

 

Лед панeли 2
Лед панели - видове

 

Лед панели – димиране и цветопредаване

       Ней-често лед панелите съдържат в комплекта драйвер, като изключение правят някои модели лед панели, които имат функция димиране. Димирането е способността на лед панелът да намали своята яркост – количеството излъчвана светлина, под въздействието на специален димиращ ключ. За целта панелът трябва да е съвместим със специален димируем драйвер, който обикновено се предлага като допълнителен продукт. Поради ниската консумация на енергия, за да димираме лед панелите, освен димиращия драйвер, те се нуждаят и от специален димиращ ключ, който има способността да намалява пропуснатото напрежение дори под 1 ват. Старите димиращи ключове намаляват мощността обикновено до 20-30 вата, което понякога е над общата мощност на свързаните след него лед панели, при което димирането е невъзможно, с което се налага и неговата подмяна.   

       Лед панелите се предлагат в три основни цветни температури:

  • Топла 2700-3000 келвина - така наречената жълта светлина;
  • Неутрална 4000-4500 келвина, така наречената дневна светлина;
  • Студена 6000-6500 келвина, така наречената синкава светлина.

       В последно време са популярни и панели които могат да излъчват и трите цветни температури - така наречените 3 в 1 панели. При 3 в 1 лед панелите цветната температура се сменя посресдвтом копче или дистанционно управление. Съществуват и модели, при които смарт приложение позволява смяна на цвета и интензитета на светлината.

 

Лед панeли 3
Лед панели 3 в 1

 

       Светлината оформя и определя правилната визуализация на цветовете на обектите в дадено помещение, като фото и дизайнерски студия, шоуруми и други. В тези помещения се препоръчват лед панели с висок индекс на цветопредаване (оценката е по скала от 1 до 100) – така нареченото CRI(Color Rendering Index). Приема се, че лед панели със CRI над 90 показват цветовете на предметите доста близко до такива изложени на естествен източник на светлина (слънчева свтлина по обяд).

       За приложения, в които е важна достоверността на цветовете, потърсете декоративни лед панели с висок индекс на цветопредаване (оценката е по скала от 1 до 100). Колкото по-висок е CRI, толкова по-естествен е цвета, като се препоръчват стойности на 90.

Лед панели от Electroled

       Ние от Electroled предлагаме огромно разнообразиe от лед панели и гаранция на всички лед панели от 2 до 5 години. Можете да разчитате на нашето съдействие при избор на лед панел за всеки ваш проект. В нашия онлайн магазин можете бързо и лесно да се ориентирате и да си поръчате лед панели за всеки проект и нужда, с безплатна доставка за поръчка над 100 лева.

Лед панели - същност и употреба.

Лед панели – видове

Лед панели – димиране и цветопредаване

Лед панели от Electroled

-16%
3,04 лв. 3,61 лв.  
Бърза поръчка
1 2 3 4 5 6 7 8