LED Прожектори

Категории Категории

Филтри Филтри

Лед прожектор - същност и употреба.

Лед прожектор е осветително тяло излъчващо силна изкуствена светлина на голяма площ. Лед прожектор се използва обикновено за големи и недостатъчно осветени площи. В зависимост от вида и марката си лед прожекторът е подходящ за корабостроителници, сгради, производствени и промишлени предприятия, помещения и цехове, строителни площадки, паркинги, градини, сцени, декори, рекламни конструкции и билбордове, магистрали, открити площадки и др.

>Виж повече

Когато ни е необходим прожектор за осветление на домакинството или на търговски и бизнес площи, през последните 10 години най-популярният избор е Лед прожекторът. Причините за това са много - от разнообразието от видове до редицата предимства, с които той превъзхожда обикновените прожектори.

Лед прожектор - видове

Лед прожекторът бива четири основни вида:

  • Обикновен лед прожектор;
  • Лед прожектор със сензор;
  • Лед прожектор със соларен панел;
  • Лед прожектор смарт и RGB.

Обикновеният лед прожектор е светлинен източник обикновено с метален корпус служещ, както за защита на елементите в лед прожектора така и за разсейване на отделената топлина. Предната част е защитена обикновено от удароустойчиво закалено стъкло или специален плексиглас. В последните няколко години лед прожекторът премина от COB - голям лед чип с висока мощност, към платка от SMD - тип, при която голям брой по-малки лед диоди са разпределени на по-голяма площ, което доведе до по-лесното охлаждане на лед прожектора и намали значително размерът на охладителя. Благодарение на SMD технологията се появи така нареченият слим(slim) лед прожектор, който е значително по-тънък от предходното поколение, което улеснява значително неговият монтаж и транспортиране.

лед прожектор COB и SMD
Лед прожектор COB и SMD чип

Лед прожекторът със сензор, всъщност е обикновен лед прожектор с добавен към корпуса му сензор за движение. Благодарение на добавеният сензор, ефективността на лед прожекторът се повиша значително, тъй като реално той се употребява само когато има определена предвидена за това ситуация - движение на обект в тъмната част от денонощието. Лед прожекторът е изключително подходящи за големи площи, които не се нуждаят от постоянно осветление, като складове и паркинги или за обекти с охранителна цел. Лед прожекторът улавя и най-малкото движение, което го прави лесен и евтин начин за сигнализиране при наличие на движение около него.

Лед прожектор смарт и RGB. Лед технологията позволи на прожекторите да излъчват цветове с многобройни вариации посредством цветни чипове и контрол през дистанционно или смарт устройство с определено приложение. RGB и смарт прожекторите са изключително популярни за осветление на фасади и градини с различен от стандартния цвят, като приложенията за тях правят възможен и отдалечен контрол от разстояние през Интернет.

Соларният лед прожектор е популярен избор за осветление на обекти и съоръжения отдалечени от електрическата мрежа, правейки възможно осветлението на почти всичко и навсякъде. Предлагат се цялостни решения, в които производителя е окомплектовал подходящ лед прожектор със соларен панел, контролер, батерия и сензор понякога дори и в един корпус улесняващ техният монтаж.

соларен лед прожектор
Соларен лед прожектор монтиран на стена без ел. инсталация.

Лед прожектор - предимства

Лед прожекторът се отличава с някои основни предимства пред старите видове прожектори.

Лед прожекторът има значително по-дълъг живот пред останалите видове осветители. Средният живот на лед прожектора е 50 000 часа, а може да достигне и до 100 000 часа. Това се равнява на повече от 10 години непрестанна работа. Ако използвате лед прожектор за осветлението на своят дом той може да издържи дори и 20 години в зависимост от марката и модела. Това прави лед прожекторът средно 10 пъти по-издръжлив от останалите видове.

Лед прожекторът е по-ярък и се нуждае от значително по-малко електроенергия за да достигне същото количество излъчена светлина спрямо халогенният прожектор. Един лед прожектор може да излъчи два, три пъти повече светлина за същата консумация, което означава, че един лед прожектор заменя два или три обикновени прожектора. Светлината излъчена от лед прожекторът е много по-ярка и по-близка до естествената слънчева светлина, което го превръща в чудесен избор за осветлението на стадиони, спортни съоръжения и площадки.

Лед прожекторът е много по-ефективен за всеки изразходен ват електроенергия от обикновеният прожектор. Повече от 80% от изразходената от лед прожекторът електроенергия се преобразува в светлина и само 20% в друг вид, като топлинната, за разлика от обикновените прожектори, където много по-голяма част от енергията се преобразува в топлинна, а не в светлина. 10-ватов лед прожектор излъчва същото количество светлина като 30 – 40 ватов обикновен прожектор. Всяко домакинство или бизнес може да спести значително количество пари използвайки лед прожектор за осветление.

лед прожектор със сензор
Лед прожектор със сензор увеличава ефективността.

Лед прожекторът се произвежда с високо качествени и издръжливи на външни условия материали като алуминий, закалено стъкло и удароустойчив плексиглас. Лед прожекторът е предвиден за външна употреба, ето защо повечето от тях са водоустойчиви с IP65, което им позволява да се справят добре дори с екстремни метеорологични условия като бури от дъжд и сняг. Лед прожекторът е изключително издръжлив на удар и вибрации за разлика от обикновеният прожектор.

Лед прожекторът излъчва много по-малко топлина спрямо обикновените прожектори, което значително намалява риска от пожар. Лед прожектора се счита за един от най-сигурните начини за осветление, но въпреки това е консуматор на електроенергия и трябва да спазваме основните правила за безопасност при употребата на лед прожектор.

Предлаганите от нас лед прожектори не съдържат и не излъчват токсични или отровни вещества при своята работа, за разлика от други осветителни тела. Нашите Лед прожектори са подходящи за рециклиране като над 95% от вложените материали могат да бъдат рециклирани. В полза на околната среда е и фактът, че един лед прожектор има поне три пъти по-дълъг живот, което води след себе си до спестяване на значително количество енергия от постоянното производство на нови за замяната на остарелият лед прожектор.

Лед прожекторът функционира еднакво добре, както при топло така и при студено време, дори и при температури под 0 градуса, за разлика от обикновените прожектори. Ето защо лед прожекторът е подходящи за използване и при зимни условия. Гарантираме за тяхното безпроблемно използване в студени помещения или в региони с преобладаващи ниски температури.

лед прожектор за зимни площадки
Освятяването на зимни площадки е надеждно с лед прожектор

Лед прожекторът е здрав, надежден и с дълъг живот, което спестява и значително количество човешко време за проверка на изправността и подмяна, което отново е свързано със спестяване на средства. Представете си голям склад или спортна площадка, в които за подмяната на всеки прожектор се нуждаете от специализирана техника – кран или вишка, точно за такива места се нуждаете от надеждността на лед прожекторът за да не се налага да плащате за честата им подмяна.

Лед прожекторът излъчва насочена светлина, благодарение, на което много по-голяма част от произведената светлина достига до желаните места и не се похабява. Лед прожекторът светва почти моментално без период на загряване и на момента стартиране на 100% светлинна мощност.

Инвестирането в подмяна на стари прожектори с нов лед прожектор се възвръща в рамките на няколко месеца тъй като цените на лед прожекторът е много по-ниска в момента отколкото бяха преди няколко години. В момента може да заместите стар 100-ватов прожектор с 30-ватов лед прожектор на цени под 15 – 20 лева за брой, с което да си осигурите дълги години безпроблемно и ефективно осветление.

Защо да изберете лед прожектор от Electroled

Ние от Electroled предлагаме огромно разнообразиe и гаранция на всеки лед прожектор на нашият сайт. Можете да разчитате на нашето съдействие при избор на лед прожектор за всеки ваш проект. В нашия онлайн магазин можете бързо и лесно да се ориентирате и да си поръчате лед прожектор за всеки проект и нужда, с безплатна доставка за поръчка над 100 лева.

Лед прожектор - същност и употреба.

Лед прожектор - видове

Лед прожектор - предимства

Защо да изберете лед прожектор от Electroled

-16%
6,53 лв. 7,78 лв.  
Бърза поръчка
-16%
11,23 лв. 13,37 лв.  
Бърза поръчка
1 2 3 4 5 6 7 8